Холи Бери


Холи Бери е родена на 14 август 1968 г. в Кливланд, щата Охайо. Като по-малката дъщеря на чернокож медицински работник и бяла медицинска сестра в психиатрична клиника, сексапилната актриса е минала през много трудности.

Красавицата от малка мечтае да бъде актриса. Натрупва самочувствие след успешните си изяви в конкурси за красота. 17-годишна става „Мис тийнейджър” на щата Охайо, а после и „Мис Америка” (в същата категория). Ние пък решихме да я номиннираме за „Момиче на седмицата” – мислим , че го заслужава и сме сигурни ,че ви харесва.

След завършването си постъпва в Кливлъндския колеж, където учи „радио и телевизионна журналистика”. По време на стажа си в местна радиостанция се разделя с илюзиите за журналистическа кариера и без да се дипломира, заминава за Чикаго да учи актьорско майсторство. Там тя известно време работи като модел на световната козметична компания „Revlon“.

В 20-я филм за Джеймс Бонд „Не умирай днес“ сексапилната Бери е партньорката на агент 007. Може би това е и една от причините много от нас, като деца да сме си мечтали да станем като този екшън герой.

Но ето, че има все още за какво да мечтаем да стенем като Бонд. Това е може би фактът, че само за първия си уикенд в Америка филмът носи $ 47 млн., което е най-големият касов успех в цялата история на филмите за агент 007.

Жълтата преса дълго време приписва на Холи Бери любовни връзки със Спайк Ли, Уесли Снайпс и Еди Мърфи, преди тя да се омъжи за бейзболната звезда Дейвид Джъстис. Само след 3 години бракът им се разпада. Холи преживява болезнено раздялата и замалко не стига до самоубийство.

Днес Холи Бери отделя значителни средства за Асоциацията в помощ на подрастващите, страдащи от диабет. Тя също е болна от тази болест и по време на снимането на сериала „Живи кукли“ едва не умира, изпадайки в диабетична кома. Ние пък си умираме по нея е мечтаем един ден да я зърнем, разпалена до нас. Може и да не е с пистолет в ръка…

Вашият коментар